flugi

flugi

Tata Steel Chess 2011

Op woensdag 26 januari 2011 reden 3 wijzen uit het oosten naar het westen. Het waren fanatieke leden van de sekte van Caïssa. In hun hoofd zat nog het beeld van hun godin zoals dat eeuwen geleden was vastgelegd. Maar recentelijk hadden zij vernomen dat ergens aan de kust hun geliefde godin in een nieuwe gedaante op aarde was weergekeerd.
Vol verwachting klopten hun oude jongenshart.
Na vijfkwartier rijden en drie kwartier stilstaan in een file, kwamen zij aan bij een gebouw waarvan een stem uit de hemel zei dat zij hun bestemming hadden bereikt. Beschroomd gingen zij naar binnen. Wat een mensenzee troffen zij daar aan.

Hoe moesten zij daar hun godin in vinden? Maar hun lange en verbeten zoeken werd beloond. Linksachter in de zaal zat zij.

Zij noemde zich nu Tania Sachdev. Maar de drie wijzen uit het oosten en de herder uit Didam die zich bij hen had gevoegd, wisten beter. Dit was ze: Caïssa.
Geboren in Delhi - India op 20 augustus 1986.
Elorating: 2391,  hoogste rating 2495
Leuk dat ze in zee ook nog een Tata Chess Tournament hebben georganiseerd, maar waar wordt het hoogoventoernooi gespeeld.

Voor de Velsertunnel drie kwartier in de file. Jan gebruikt de stilstand om op Google het signalement van Caïssa te zoeken. ‘Stilstand  kan ook een vorm van vooruitgang betekenen’, mompelt hij.

Anand - Shirov


Opgave.
Zwart aan zet verliest op de 26ste  zet van wit.Carlsen – Nepo:
Welke variant gaf Fritz hier nou toch!


Probeer deze stelling maar eens te winnen met zwart. 18 zetten later, na veel gepriegel en gemanoevreer, kon Carlsen opgeven.Het geheim achter de successen van Giri:
niet Fritz, niet Rybka maar de toverdrank van Panoramix.

Friso Nijboer:
"Tegen die amateurs uit Doesburg had ik in 1998 meer succes!"

In de middeleeuwen kon het je kop kosten als je van een jonkvrouw verloor. ...........  Laat ik het maar op remise houden.
Mooi dat ik me niet door jouw verleidingskunsten laat afleiden.Sokolov en Timman: grootmeesters in varianten, subvarianten, subsubvarianten en afwijkingen bij de eerste en alle andere mogelijke zetten.


Doesburgers kijken toe:
"Jaja, heel goed. Precies wat wij dachten."

Na afloop in café De Zon
Emile: Hier moet krachtdadig worden opgetreden!
Jan: Ik laat mij niet op de onderste rij mat zetten!


Jaaaah ….
En toen gaf Timman als
winstvariant aan ……….


   De deelnemers: A-, B- en C-groep